ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PLANTERM
To PLANTERM είναι το πλέον οικονομικό, και αποδοτικό σύστημα ψύξης-θέρμανσης, εσωτερικών χώρων κτιρίων (ψύξη, θέρμανση, αερισμός, ύγρανση- αφύγρανση χώρου).


Η ΙΔΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Η ιδέα στην οποία έχει βασισθεί το εν λόγω σύστημα αναφέρεται στην «εκπομπή» (ray conditioning) θερμότητας και ψύξης από απόσταση.
Πιο συγκεκριμένα έχουμε την ύπαρξη «πλακών» εκπομπής ψύξης-θέρμανσης (panels) οι οποίες τοποθετούνται στην οροφή ή και στους πλαϊνούς τοίχους του δωματίου και «εκπέμπουν» θερμότητα-ψύξη προς τον χώρό μας, ανάλογα πάντα με τις επιθυμητές μας ανάγκες (καλοκαίρι-κρύο,  χειμώνα-ζέστη).


Η ΔΟΜΗ  ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PLANTERM
Τα βασικά μέρη τα οποία απαρτίζουν το σύστημα PLANTERM είναι τα εξής:

Οι «πλάκες» (panels) εκπομπής ψύξης- θέρμανσης.
Τα panels εκπομπής ανάλογα με τις ανάγκες μας, μετατρέπονται τον χειμώνα σε θερμαινόμενες επιφάνειες ενώ το καλοκαίρι σε ψυχόμενες επιφάνειες. Τα panels «εκπομπής» είναι προκατασκευασμένες πλάκες διαστάσεων 120 cm X 265 cm οι οποίες αποτελούνται από μια πλάκα πυράντοχης γυψοσανίδας πάχους 15mm και από μια πλάκα διογκωμένης πολυστερίνης class1 υψηλής πυκνότητας (30kg/m3). Mέσα στην γυψοσανίδα υπάρχει ενσωματωμένο υδραυλικό κύκλωμα, αποτελούμενο από πλέγμα πλαστικού σωλήνα Φ6Χ1 ανεπτυγμένο κάθετα προς τον μεγάλο άξονα της πλάκας.
Το υδραυλικό κύκλωμα αναπτύσσεται με τρόπο ώστε να διαιρείται σε πέντε αυτόνομα κυκλώματα 120cm X 53cm παράλληλης κυκλοφορίας, επιτυγχάνοντας πλήρη εξισορρόπηση του συστήματος.
Στο κύκλωμα αυτό κυκλοφορεί το θερμαινόμενο νερό του λέβητα (θέρμανση) ή το ψυχόμενο νερό του ψύκτη (ψύξη).Δηλαδή τα panel εγκαθίστανται για κοινή χρήση ψύξης και θέρμανσης.    
 
Το σύστημα ύγρανσης – αφύγρανσης.
Το σύστημα ύγρανσης-αφύγρανσης είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών περιβάλλοντος (υγρασίας) στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.
 
Το σύστημα ελέγχου και αυτοματισμού.
Το σύστημα ελέγχου και αυτοματισμού παρακολουθεί μονίμως τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου και αντίστοιχα ρυθμίζει την λειτουργία του λέβητα ή ψύκτη  καθώς και του αφυγραντήρα,  για την επίτευξη των συνθηκών που έχουν επιλεγεί σε κάθε μια προεπιλεγμένη ζώνη.


ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PLANTERM
Προκατασκευασμένα «panel» για θέρμανση και ψύξη, τα οποία εγκαθίστανται στην οροφή ή στους πλευρικούς τοίχους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως χωρίσματα. Επίσης λειτουργούν και σαν θερμομονωτικά υλικά.
Παραδίδεται συσκευασμένο σε panel διαστάσεων 120 cm X 265 cm και μπορούν τα διαιρεθούν σε πέντε ισομεγέθη τεμάχια διαστάσεων 120cm X 53cm.(τεμαχισμός-submodularity).Έτσι επιτυγχάνουμε οποιαδήποτε επιθυμητή διάσταση θέλουμε.
·Η εγκατάσταση των «panel» γίνεται επι προεγκατεστημένου μεταλλικού «προφίλ» γυψοσανίδας σύμφωνα με τις διαστάσεις των «panel». 
·Οι γραμμικοί συλλέκτες εγκαθίστανται παράλληλα μεταξύ των «πανελ» και δημιουργούν ένα παράλληλο υδραυλικό σύστημα για κάθε ένα επιμέρους μορφοποιημένο τεμάχιο του «πανελ» επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο υδραυλική εξισορρόπηση.
·Το PLANTERM παραδίδεται έτοιμο για σπατουλάρισμα, πλακόστρωση, βάψιμο ή μοκέττα.
·Συνοπτικά αντικαθιστά ή πλεονεκτεί στα εξής σημεία της οικοδομής: Σοβάς (για επίτοιχη εγκατάσταση), Θερμική μόνωση, Χωρίσματα (εσωτερικοί τοίχοι), Ηλεκτρική και Υδραυλική υποδομή (για επίτοιχη εγκατάσταση), Χρόνος ολοκλήρωσης του έργου και Καθαριότητα στον χώρο εργασίας.


ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα PLANTERM μπορεί να εφαρμοσθεί τόσο σε ένα νέο κτίριο, όσο και σε ένα ήδη υπάρχον. Μπορεί να εφαρμοσθεί επίσης και σε επαγγελματικά κτίρια.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

1)Το PLANTERM ανταποκρίνεται άριστα τόσο στις ανάγκες μας για θέρμανση όσο και για ψύξη χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό.
2)Το PLANTERM εξασφαλίζει τις υγιεινότερες συνθήκες θέρμανσης και ψύξης στον χώρο μας(σύστημα αφύγρανσης κ.τ.λ).
3)Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης δαπέδου(ενδοδαπέδια εγκατάσταση) προσφέρει ψύξη του χώρου και όχι δροσισμό και αυτό γιατί η θερμοκρασία νερού για ψύξη κυμαίνεται μεταξύ 16-220C.
4)Πλήρης εκμετάλλευση του χώρου εξαιτίας της απουσίας των θερμαντικών σωμάτων.
5)H εγκατάσταση είναι απλή, εύκολη και γρήγορη χωρίς την να απαιτείται η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού και ειδικών εργαλείων.
6)Είναι το πλέον αποδοτικό σύστημα ψύξης-θέρμανσης εξαιτίας του μεγάλου πλεονεκτήματος που διαθέτει το οποίο είναι:Το εξισορροπημένο υδραυλικό κύκλωμα και η μηδενική απόσταση του γραμμικού συλλέκτη από αυτό. Χάρη σε αυτό επιτυγχάνεται η πολύ χαμηλή αδράνεια του συστήματος και η πολύ υψηλή απόδοση τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση.
7)Το σύστημα PLANTERM είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης  αλλά και με τα συστήματα δαπέδου και αυτό οφείλεται στο ότι επιτυγχάνονται άμεσα και με ελάχιστες απώλειες οι απαιτούμενες συνθήκες θέρμανσης - ψύξης - ύγρανσης.
8)Ο σχεδιασμός του PLANTERM αντίθετα με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης δαπέδου δεν απαιτεί στενά όρια στην θερμοκρασία του νερού. Το PLANTERM λειτουργεί σε θερμοκρασίες νερού από 25° C έως και 60° C.
Εξαιτίας του γεγονότος ότι το σύστημα διαθέτει μεγάλες μονωμένες επιφάνειες με μικρή θερμοχωρητικότητα νερού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού τον χειμώνα (35ο C και όχι 80ο C όπως τα κοινά καλοριφέρ) και σε θερμοκρασίες 16ο-22ο C το καλοκαίρι, επιτυγχάνεται η αίσθηση της θερμικής απόλαυσης με μειωμένη κατανάλωση καυσίμων.
Δηλαδή επειδή η ψύξη και θέρμανση κατανέμεται ισομερώς σε όλο τον χώρο, ο θερμοστάτης ρυθμίζεται σε 1ο έως 2ο C χαμηλότερα από τις παραδοσιακές λύσεις ψύξης-θέρμανσης.
Η παρουσία και ο έλεγχος των υγραντήρων-αφυγραντήρων καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν ξηραίνεται η ατμόσφαιρα και κατά συνέπεια εξασφαλίζονται  ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος.
Επιπροσθέτως όσον αφορά την θέρμανση, επειδή δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρος, αποτρέπεται η διασπορά σκόνης και καπνού, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το μαύρισμα των τοίχων.
Οσον αφορά την ψύξη, επειδή ο αέρας κινείται με φυσική και όχι  βεβιασμένη κυκλοφορία και χωρίς την ύπαρξη θυρίδων  δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης μικρο-οργανισμών (νόσος των λεγεωνάριων).


ΕΓΓΥΗΣΗ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το σύστημα PLANTERM για εγκατάσταση οροφής, διαθέτει πιστοποίηση REI 30  για αντοχές φορτίου.
Το σύστημα PLANTERM διαθέτει (για ολοκληρωμένο σύστημα) 8ετή εγγύηση επί των υλικών του.