Η εταιρεία KLIMATIKA ιδρύθηκε από τους Χρήστο Σουρλαντζή και  Ξενοφώντα Κιούση το 1982 στο Κορωπί, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον χώρο της θερμανσης. 
Στην πορεία, διαπιστώνοντας ότι για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών ήταν αναγκαία η χρήση προϊόντων ανάλογης ποιότητας με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η KLIMATIKA εισάγει τους πρώτους λέβητες από την Ιταλία. 

Το 1989, γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας CHAPPEE (BDR GROUP) στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας να καθιερώσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά ως προϊόντα "υψηλής αξίας".

Ακολουθεί η ανάπτυξη δικτύου διανομής των προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω συνεργασιών με τοπικούς αντιπροσώπους. Το δίκτυο των συνεργατών αντιπροσώπων ξεπερνά σήμερα τα εκατόν πενήντα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα η γκάμα των παρεχόμενων προϊόντων διευρύνεται, καλύπτοντας όλο το φάσμα της Θέρμανσης και του Κλιματισμού για Οικιακή ή Επαγγελματική χρήση.

Η μακρά και συστηματική παρακολούθηση των διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο, και η επιλογή κορυφαίων προμηθευτών και στελεχών, σε συνδυασμό με το πάθος των ιδρυτών για ποιότητα και ευχαριστημένους πελάτες, οδηγούν την εταιρεία σε μια υγιή σταθερή ανάπτυξη και καταξίωση στην αγορά, αυξάνοντας κατακόρυφα την πιστότητα των πελατών.

Αναγνωρίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της χρήσης του φυσικού αερίου στην Ελλάδα η KLIMATIKA επενδύει στην εξειδίκευση του προσωπικού της στις τεχνολογίες φυσικού αερίου και ιδρύει την KLIMATIKA Βορείου Ελλάδος Α.Ε. για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αναδυόμενης αγοράς του φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης.

Με την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Αττική η KLIMATIKA πρωτοστατεί, διαθέτοντας την τεχνογνωσία του νέου καυσίμου αλλά και την πλήρη γκάμα των προϊόντων CHAPPEE
Η διαρκώς ανοδική πορεία της KLIMATIKA βασίζεται στην επιμονή στην ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων και στην εστίαση στις ανάγκες των πελατών της, πριν και μετά την πώληση.

Η αποστολή μας:
Αξιοποιούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας στο χώρο μας, παρέχοντας στους πελάτες μας την άριστη σχέση επένδυσης απόδοσης.
Βελτιώνουμε διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση.
Επιδιώκουμε την αναβάθμιση της αγοράς μας και του ρόλου μας σε αυτήν.

Οι αρχές μας:
• Ποιότητα σε όλες τις δράσεις μας.
• Συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντι σε εργαζόμενους, πελάτες και προμηθευτές.
• Εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των στελεχών και των συνεργατών μας.
• Χτίσιμο μακρόχρονων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.
• Επιλογή λύσεων με γνώμονα την βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων και την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Η εμπορική μας Φιλοσοφία
Η στρατηγική και οι πολιτικές μας στοχεύουν πάντα στη δημιουργία αμοιβαίου οφέλους για εμάς και τους συνεργάτες μας.
Στηρίζουμε την παρουσία μας στην αγορά σε μακρόχρονο σχεδιασμό.
Μελετάμε διαρκώς τις ανάγκες της αγοράς και σχεδιάζουμε τις προτεινόμενες λύσεις με γνώμονα την άριστη σχέση επένδυσης απόδοσης.
Το σημαντικότερο κεφάλαιό μας είναι οι άνθρωποί μας και η επένδυση στην εκπαίδευση και ενδυνάμωσή τους είναι βασική μας αρχή. Η ομάδα των στελεχών μας αποτελείται από εξέχοντες εξειδικευμένους επιστήμονες με σαφή προσανατολισμό στην διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων λύσεων προς τους πελάτες μας.
Τα τμήματα τα οποία συνιστούν την οργάνωσή μας και οι αντίστοιχες λειτουργίες :
Εμπορικό
Πωλήσεις
Marketing
Τεχνικό
Έρευνα & Ανάπτυξη
Έργων
Τεχνική Υποστήριξη
Logistics
Αποθήκευση
Εξυπηρέτηση πελατών
Οικονομικό
Λογιστήριο
Προσωπικό
Μηχανογράφηση

Οι διαρκείς επενδύσεις μας σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης αλλά και των συνθηκών δουλειάς των ανθρώπων μας.
Τα προϊόντα μας καλύπτουν όλο το εύρως των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, επιλέγοντας πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την τεχνολογική υπεροχή.

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων μας είναι :
Θέρμανση
Λέβητες (Πετρέλαιο / Φυσικό Αέριο)
Καυστήρες
Boilers
Θερμαντικα σώματα
Μηχανικά και Ηλεκτρονικά στοιχεία Εγκαταστάσεων
Στοιχεία ενδοδαπέδιας θέρμανσης
Κλιματισμός
Μονάδες Οικιακής Χρήσης
Μονάδες Βιομηχανικής Χρήσης
Μηχανικά και Ηλεκτρονικά στοιχεία Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων
Φωτοβολταϊκά συστήματα
Αντλίες θερμότητας

Οι υπηρεσίες μας αφορούν αφενός τη μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων - λύσεων θέρμανσης και κλιματισμού οποιουδήποτε μεγέθους και αφεταίρου την τεχνική υποστήριξη των πελατών για τα προϊόντα μας πριν και μετά την πώληση.

• Σχεδιασμός και υλοποίηση εγκαταστάσεων θέρμανσης οικιακών, επαγγελματικών ή βιομηχανικών χώρων.
• Σχεδιασμός και υλοποίηση εγκαταστάσεων κλιματισμού επαγγελματικών χώρων και κατοικιών.
• Σχεδιασμός και υλοποίηση εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Αναγνωρίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της αναδυόμενης αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η KLIMATIKA:
• Επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της στις τεχνολογίες φυσικού αερίου και στην απόκτηση τεχνογνωσίας με τη συμμετοχή σε σχετικά σεμινάρια, τόσο της γαλλικής εταιρείας CHAPPEE, όσο και των Εταιρειών Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.
• Ιδρύει, το 2002, την KLIMATIKA Bορείου Eλλάδος A.E. προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στη νέα αγορά.
• Υπογράφεται σύμβαση συνεργασίας με την Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προώθηση συμβολαίων σύνδεσης καταναλωτών με τα τοπικά δίκτυα.
• Υπογράφοντας συμβάσεις με τις αντίστοιχες ΕΠΑ, η KLIMATIKA δραστηριοποιείται στις περιοχές της Λάρισας και του Βόλου προωθώντας συμβόλαια σύνδεσης καταναλωτών με τα τοπικά δίκτυα.
• Με την εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα, την τεχνογνωσία, και την ολοκληρωμένη γκάμα των προϊόντων CHAPPEE, η KLIMATIKA παρεμβαίνει δυναμικά στην ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου στην Αττική συνεργαζόμενη με τις εταιρείες διαχείρησης του δικτύου, εκπαιδεύοντας το δίκτυο των πελατών συνεργατών της στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την υλοποίηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
Balance sheet.